top of page

Kennel Purpleteam's historia

Jag som innehar kennelnamnet Purpleteam's heter Therese Svensson


Under min uppväxt har det alltid funnits djur i vår familj, både katter och hundar.


Den första riktigt egna hunden fick jag år 2000. Villkoren för att vi skulle skaffa hund var att jag själv skulle spara ihop till halva hunden, samt ordna dagmatte om det skulle behövas.


Min mamma som ställt villkoren, trodde nog inte att dessa skulle uppfyllas. Men de blev det och Charlie flyttade snart hem till oss. Charlie var en blandras mellan Engelsk cockerspaniel och Cavalier king charles.


Charlie har lärt mig mycket om att ha hund då han var en otroligt envis och påhittig liten hund. Tillsammans har vi tränat både lydnad och agility.

 Första gången jag åkte på hundutställning var då jag följde med Anna Heljeberg, kennel Jackfrost's, och Ingrid Raij, kennel Inras, till Stora Stockholm 2003.


Detta med hundutställning var en helt ny värld för mig och jag tyckte genast att det var intressant och roligt.


Jag följde med Anna och Ingrid på fler hundutställningar och jag fick sedan komma och se på Annas valpar under våren 2004. Det var kullen med Snuggles och hans syskon, e Ch Donzeata Royal Heritage u Inras Irma. Jag blev genast förälskad i Snuggles Jackfrost's Doctor Snuggles. Det var inte meningen att jag skulle skaffa en till hund, men efter lite tjat på mamma så flyttade Snuggles hem till mig när han var 6 månader gammal.


Snuggles livade upp oss alla i det lilla huset. Snuggles och jag gick flera kurser tillsammans och tränade lydnad och agility. Agility var något som Snuggles och Charlie verkligen älskade. En del valputställningar för Snuggles blev det också.

Våren 2005 föddes en kull valpar på Inras kennel e MultiCh Leo Belgicus United Colors u Ch Inras Griselda. Jag var valpvakt till denna kull

och blev åter igen kär i en griffonvalp, denna gång var det Inras Otto Noshörning.

 

Boken "Otto är en noshörning" av Kirkegard var min favoritbok som barn, och det är efter den karaktären som Otto är döpt. Otto flyttade

hem till oss sommaren 2005. Nu bestod flocken av en blandis och två griffonpojkar. Med Snuggles och Otto åkte jag snart runt på diverse hundutställningar och med riktigt lysande resultat dessutom.

Flocken utökades med en griffon belge tik Ch Leo Belgicus Love-Potion och sedan även hennes dotter petit brabanconen Inras Only You.

 

Kennelnamnet Purpleteam's registrerades i svenska kennelklubben år 2008. I Westmanlands kennelklubbs regi har jag genomgått skks uppfödarutbildning.

 

år 2008 var det Världsvinnarutställning i Stockholm och Otto blev då bästa hane och fick titeln Världsvinnare WW-08.

 

Både Otto och Snuggles som länge varit och nosat i toppen på listan över årets vinstrikaste i respektive ras. Under år 2009 blev de året vinskrikaste griffon bruxellois respektive petit brabancon på Svenska griffonsektionens lista. Detta är vi väldigt glada för.

 

Kennelns första kull föddes sommaren 2009 e Jackfrost's United Hot Dog u Ch Leo Belgicus Love-Potion. Det blev en melange griffon belgehane vid namn Purpleteam's Howlin' Pelle som nu bor i Finland hos Hannele Åfelt på kennel Hassunassun. På finskvinnarutställningen i december 2010 blev Pelle finsk juniorvinnare, och i juli 2011 blev han finsk utställningschampion. Vi är så stolta över vår lilla Pelle!

Kull 2 föddes i juni 2011 efter MultiCh Jackfrost's Kapten Zoom och undan Inras Only You. Det blev sex stycken röda brabancon tikar, alla döpta efter Queenlåtar. De är inte så mycket utställda, men har placerat sig på specialutställningar för rasspecialister. Purpleteam's Killer Queen har tagit certifikat.

 

Kull 3 föddes i juni 2012 efter Multich Russisch Geist Werdell for Corsairey Cash och undan Inras Only You. Det blev två brabancon hanar, två belge hanar och en belge tik. Alla black and tan. Purpleteam's The Miracle har flertalet BIR och tog sitt Championat.

 

Kerstin, Purpleteam's One Vision stannade kvar i kenneln och ställdes ut till champion i Sverige, Norge, Finland. Hon är internationell utställningschampion samt fått svensk vinnartitel både som junior SEJV-13 och som vuxen SEV-15. Hon blev som 9 åring DKVV- 21 NORDV-21 NORDVV-21 dansk veteranchampion samt fick championatet i Danmark. Heja Kerstin!

 

Kerstin har två ljuvliga valpkullar efter sig med totalt 10 valpar och ett gäng barnbarn.

Det blev total 8 kullar griffoner i kenneln innan vi bytte kapitel. 

 

Ett nytt kapitel i Kennel Purpleteam's historia påbörjades

   hösten 2022, det flyttade då in en Field Spaniel i familjen. 

   Hon heter Blanche och tycker om att testa på de mesta.

   Griffonerna som numera är pensionärer tog emot vår nya 

   familjemedlem på bästa sätt. Kort därefter dök valpen         Nessie upp i våra liv. 

    Vardagen är nu fylld med för oss nya och spännande

    hundsporter såsom viltspår och jaktträning för spaniels. 

       

 

     Det är så långt vi idag har kommit i historien och vi ser nu fram emot kommande äventyr!

Äventyr så som valpar. Stay tuned :) 

 

 

 

 

Med vänlig hälsning / Therese Svensson

Lidingö 2024-06-26

Blanche.jpg
bottom of page